Adikit
Image default
Home and Garden

Een lamp ophangen zonder te boren (5 methoden en alternatieven)

Een lamp ophangen zonder te boren (5 methoden en alternatieven)

Heb je ooit een lamp aan je plafond willen hangen, maar geen zin om gaten te boren? Of misschien huur je een appartement en mag je geen gaten in het plafond boren. Hoe het ook zij, er zijn verschillende manieren om een ​​plafondlamp op te hangen zonder te boren. In deze blogpost laten we je 5 methodes zien voor een ​​lamp ophangen zonder boren, evenals enkele alternatieven om te overwegen als je een lamp niet aan je plafond kunt of wilt hangen.

Methode 1: Hanglampen met zelfklevende haken

Een manier om een ​​lamp aan je plafond te hangen zonder te boren, is door zelfklevende haken te gebruiken. Dit zijn kleine plastic of metalen haken die worden geleverd met een zelfklevende achterkant. Het enige wat je hoeft te doen is de achterkant eraf halen en de haak aan het plafond plakken. Dan hang je je lamp eenvoudig aan de haak.

Een ding om in gedachten te houden met zelfklevende haken is dat ze het gewicht van uw lamp mogelijk niet kunnen dragen als deze te zwaar is. Dus, als je deze methode gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je lamp aan de lichtere kant is. Bovendien is de lijm op deze haken mogelijk niet sterk genoeg om uw lamp na verloop van tijd op te houden. Dus, als je kunt, probeer dan haken te vinden die ook spijkers of schroeven hebben die je kunt gebruiken om ze aan het plafond te bevestigen.

Methode 2: De lamp ophangen met 5M plakstrips

Heb je een zwaardere lamp of wil je een duurzamere oplossing dan zelfklevende haken, dan kun je 5M plakstrips gebruiken. Deze zijn vergelijkbaar met zelfklevende haken, maar zijn veel langer en hebben een sterkere zelfklevende achterkant. Om deze methode te gebruiken, plakt u de strip eenvoudig aan het plafond en hangt u uw lamp eraan.

Een ding om in gedachten te houden bij deze methode is dat je een strip nodig hebt die lang genoeg is om het gewicht van je lamp te dragen. 5M-strips zijn er in verschillende breedtes, dus zorg ervoor dat u er een kiest die breed genoeg is en een sterk genoeg zelfklevende achterkant heeft voor uw behoeften. Bovendien is deze methode mogelijk niet geschikt voor alle plafonds, omdat sommige plafonds zijn gemaakt van materialen die niet goed werken met plakstrips.

Methode 3: Het licht ophangen aan de haak van de aansluitdoos

Heeft je armatuur een aansluitdooshaak, dan hang je deze eenvoudig aan het plafond zonder gaten te hoeven boren. Om dit te doen, schroeft u eenvoudig de afdekplaat van de aansluitdoos los van de elektriciteitskast en verwijdert u eventuele draden die eraan vastzitten. Schroef vervolgens de haak van de aansluitdoos op zijn plaats en bevestig eventuele draden opnieuw. Schroef tot slot de afdekplaat weer vast en zet je lichtschakelaar aan.

Methode 4: Een lamp op de hoeken hangen

Een andere manier om een ​​lamp op te hangen zonder gaten te boren, is door hem op een van de hoeken van je kamer te hangen met hoekbeugels of ander soortgelijk materiaal. Deze methode werkt het beste als je stevige meubels of een ander object hebt waaraan je ook de beugels kunt bevestigen. Schroef de beugels eenvoudig op hun plaats en hang je lamp er vervolgens aan met kettingen of koorden.

Methode 5: Een lamp met een ketting ophangen

Als u een bestaande lamp heeft waaraan al een ketting is bevestigd, kunt u deze eenvoudig ombouwen tot een hanglamp zonder dat u nieuwe gaten hoeft te boren. Om dit te doen, verwijdert u eenvoudig de bestaande LED lamp en de kap en schroeft u vervolgens een nieuwe gloeilamp in (indien nodig). Bevestig vervolgens uw nieuwe kap (indien nodig) en bevestig vervolgens de ketting opnieuw. Draai ten slotte uw nieuwe gloeilamp erin (indien nodig) en zet uw schakelaar aan. En dat is het! Je hebt nu een hanglamp zonder nieuwe gaten te hebben geboord!

Alternatieven voor een plafondlamp

Als je om wat voor reden dan ook geen lamp aan je plafond wilt of kunt hangen, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen.

Een alternatief is om te kiezen voor een tafellamp of vloerlamp in plaats van een hangende. Zo geniet je toch van sfeerverlichting in je ruimte zonder dat je gaten hoeft te boren! Een ander alternatief zijn wandlampen; deze zijn geweldig als je beperkte ruimte hebt, omdat ze geen vloeroppervlak in beslag nemen zoals tafellampen of staande lampen. En tot slot is er nog een alternatief voor sfeervolle ledstrips; deze zijn perfect voor het creëren van sfeerverlichting zonder dat er lampen nodig zijn!

Aanvullende tips voor het ophangen van lampen zonder te boren

Hier volgen enkele aanvullende tips voor het ophangen van lampen zonder te boren:

  1. Zorg ervoor dat welke methode u ook kiest, het gewicht van de door u gekozen lampen kan dragen;
  2. Probeer indien mogelijk methoden te vinden waarmee u uw lampen ook op hun plaats kunt bevestigen zodat ze niet vallen;
  3. Wees voorzichtig bij het gebruik van plakstrips op kwetsbare oppervlakken zoals behang;
  4. Als u hoekbeugels gebruikt, zorg er dan voor dat ze stevig op hun plaats zijn geschroefd, zodat ze niet vallen;
  5. Als u kettingen of snoeren aan lampen/armaturen bevestigt, zorg er dan voor dat ze lang genoeg zijn zodat mensen er niet met hun hoofd tegenaan kunnen stoten!

Er zijn veel redenen waarom iemand een lamp aan het plafond zou willen of moeten hangen zonder gaten te boren; misschien huren ze een appartement en mogen ze geen gaten in hun plafond boren, of misschien willen ze gewoon niet dat er gaten in hun plafond worden geboord! Wat de reden ook is, er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden bereikt – inclusief het gebruik van zelfklevende haken, 5M plakstrips, het bevestigen van hoekbeugels/hardware, het gebruik van bestaande kettingen/koorden en meer!

https://123lampenshop.nl/handige-tips/lamp-ophangen-zonder-boren/