Adikit
Auto

Aanvullende autoverzekering

Je hebt net een nieuwe auto en je bent op zoek naar een autoverzekering? Kies dan meteen de juiste. Hoe je dat doet? Je op voorhand goed informeren over de verschillende mogelijkheden. Onderstaande info helpt je alvast op de juiste weg!

 

De basisverzekering

 

Een autoverzekering is verplicht, of toch tenminste de WA-verzekering. Deze verzekering dekt schade die jij aan andere aanricht. Een WA-verzekering is erg basis en dus niet voor elke auto-eigenaar weggelegd. Gelukkig bestaan er een aantal uitbreidingen, zodat jij een autoverzekering kunt nemen die perfect bij je noden past.

 

De beperkt casco verzekering

 

De eerste aanvullende autoverzekering die je kunt kiezen is de beperkt casco verzekering. Deze verzekering dekt niet alleen de schade die aan de auto’s van anderen wordt aangericht, maar ook de schade die jouw auto heeft opgelopen. In sommige gevallen is het echt aangeraden om te kiezen voor deze aanvulling. Bijvoorbeeld als je auto nog geen 10 jaar is of als hij erg waardevol is. De beperkt cascoverzekering is de goedkoopste aanvulling voor je WA-verzekering, maar je kan ook nog kiezen voor een allrisk autoverzekering.

 

Allrisk autoverzekering

 

Op zoek naar een autoverzekering met de ruimste dekking? Kies dan voor een allrisk autoverzekering. Een allrisk verzekering dekt schade die je aan de auto’s van anderen aanricht, schade aan je eigen auto, schade door onvoorziene omstandigheden zoals brand, diefstal, botsing met een dier, enzovoort. Als je een gloednieuwe auto hebt, dan is een allrisk verzekering echt aangeraden. De kosten aan zo’n nieuwe auto kunnen bij een accident anders erg oplopen. Hetzelfde geldt voor auto’s die prijzig zijn. Ook als je auto gefinancierd is met een nog niet afgeloste lening, blijft een allrisk dekking de beste keuze.

 

Welke verzekeraar moet je kiezen

 

Dus je hebt een verzekering gekozen en je wilt nu zo snel mogelijk je auto verzekeren. Denk dan even aan het gezegde: Haast en spoed, is zelden goed. Want je keuze voor verzekeraar is bijna even belangrijk als het type van verzekering dat je kiest. Misschien denk je wel dat de verschillende autoverzekeringen bij alle verzekeraars exact dezelfde dekking bieden. Verkeerd gedacht! Niet enkel de prijs, maar ook de dekking kan verschillen per verzekeraar. Daarnaast is het ook belangrijk te kiezen voor een professionele en betrouwbare verzekeraar. Een aanrader vind je op Autoverzekering.nl – Aegon.

 

http://autoverzekering.nl