Adikit
Business

Dakbedekking

Riet is een dakbedekking dat al erg lang gebruikt wordt om huizen mee te bedekken. De rietendaken werden al gebruikt door de eerste bewoners van het gebied dat nu Nederland is. Daarvoor werden de huizen eerst nog bedekt met stro maar het bleek dat het riet veel meer zorgt voor een waterdichte en warme dakbedekking en daarom werd er voortaan riet gebruikt voor het bedekken van het dak in Nederland. Daarnaast was riet ook de goedkoopste optie om je huis mee te bedekken en ook daarom was het riet zo populair. Tegenwoordig zie je rietendaken juist bij mooie en luxe huizen. Een lange tijd waren er weinig huizen te vinden met een rietendak omdat het bleek dat dit erg brandgevoelig was. Maar de laatste tijd is het rietendak weer in opkomst in Nederland. Het heeft namelijk een hele mooie uitstraling en bovendien is het ook nog eens erg duurzaam.

Voordat je besluit om een rietendak te nemen, is het belangrijk dat je goed weet waar je aan gaat beginnen. Zo begint het bij het dak bedekken met het riet. Dit wordt gedaan door rietdekkers die ingehuurd kunnen worden. Zij zullen een technische analyse uitvoeren op he thuis om te kijken of het geschikt is voor een rietendak, want dit is namelijk niet altijd het geval. Na de analyse zal er worden gekeken naar hoe de dakconstructie in elkaar zit. Er wordt gekeken naar de dakopbouw en de hellingshoek van het dak. Wanneer de hellingshoek te plat is, zal het huis namelijk niet geschikt zijn voor een rietendak. Het is erg belangrijk om hier goed op te letten, want wanneer het dak te plat is, zal het water niet weg kunnen lopen van het dak en gaat het riet rotten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom moet het voorkomen worden.

Wanneer dit allemaal is goedgekeurd, zal er worden begonnen met het maken van afspraken en het regelen van aanvragen en vergunningen.

http://rietwerk.nl