Adikit
Image default
Offers

De beste wasdroger

Een wasdroger kopen, dat is soms nog helemaal niet zo makkelijk. Je moet namelijk op best een aantal zaken letten. De belangrijkste dingen hebben wij voor je op een rijtje gezet, zodat een wasdroger kopen voortaan heel eenvoudig is.

Kies de soort wasdroger die jij wil

Er zijn verschillende soorten wasdrogers. De meest voorkomende zijn een warmtepompdroger, een luchtafvoerdroger, een condensdroger en een gasdroger. Maak eerst een keuze uit deze soorten!

Kijk naar het geluidsniveau

Een wasdroger maakt geluid, daar is geen ontkomen aan. Er zit echter wel behoorlijk wat verschil in. Wanneer je de wasdroger in de nacht vaak aanzet of hij in de buurt staat van je woonkamer of kantoor, is het wel handig om een stillere variant te kopen. Je kunt altijd zien hoeveel geluid een wasdroger maakt, aangegeven in decibel, let hier dus op.

De draairichting van de deur

Dit lijkt een logische, maar is zeker iets om op te letten. De draairichting kan voor jou best belangrijk zijn, afhankelijk van waar jij je wasdroger neerzet.

Zuinig of snel en droog

Een wasdroger staat over het algemeen bekend als energieslurper. De zuinigste drogers zij warmtepompdroger, maar je kunt altijd aan de energieklasse zien hoe zuinig jouw wasdroger is. Zuinige drogers werken altijd met lagere temperaturen, wat als nadeel heeft dat droger langer duurt. De was is vaak ook minder droog als het uit de droger komt. Drogers die wel heel goed drogen, zijn vaak echter niet zuinig en bovendien minder snel. Wat dat betreft bestaat de ideale droger dus nog niet.

De capaciteit

De gangbare capaciteiten zijn 7,8 of 9 kilo. Een grote capaciteit is natuurlijk handig, maar alleen als je het nodig hebt. Een halfvolle trommel droogt namelijk veel minder zuinig. Kijk dus naar wat je nodig hebt.

De opties en programma’s

Alle wasdrogers hebben verschillende programma’s en opties, maar de een heeft er meer dan de ander. Je moet daarom goed kijken naar wat er mogelijk is en wat jij belangrijk vindt. Meer is niet altijd beter.

Het gebruiksgemak

Een wasdroger vraagt redelijk wat onderhoud, en een schone wasdroger is zuiniger. Er zijn echter ook wasdrogers die onderhoudsvrij zijn, die je amper of zelfs niet hoeft schoon te maken. Dit kost natuurlijk wat meer, maar levert ook veel op.

Als je blijft twijfelen biedt een wasdroger test misschien uitkomst. Neem een kijkje bij Gereedschap-expert.nl. Naast gereedschap advies ontdek je hier ook meer informatie over welke wasdroger je het beste kan kopen.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/