Een stapelbed, leuk voor in elke kinderkamer!

Wanneer u, uw kind laat kiezen welk bed hij of zij graag in de kinderkamer wil zien staan is de kans ongelofelijk groot dat men zal kiezen voor een stapelbed. Sinds jaar en dag is dit type van bed dan ook werkelijk ongelofelijk populair. Dit overigens niet alleen bij de jongste kinderen, maar ook bij tieners. Heel wat jongens en meisjes vinden het leuk wanneer er respectievelijk vriendjes of vriendinnetjes kunnen blijven slapen. Dat is echter niet altijd even voor de hand liggend. In het bijzonder wanneer de kinder- of tienerkamer over beperkte afmetingen beschikt lijkt dit op het eerste zicht vaak onmogelijk. Door er voor te kiezen om een stapelbed aan te kopen wordt dit probleem echter op efficiënte wijze opgelost.

             Wat zijn de voordelen van een stapelbed?

Aan het gebruik van een stapelbed zijn heel wat interessante voordelen verbonden. In eerste instantie is er het visuele voordeel van een dergelijk bed. Er zijn op de markt door de jaren heen heel wat uiteenlopende exemplaren van stapelbedden verschenen. Dit heeft er voor gezorgd dat u absoluut niet uitsluitend bent aangewezen op relatief eentonig ogende exemplaren, in tegendeel. Er bestaan zelfs stapelbedden die beschikken over een heus prinsessenthema. Dat is natuurlijk erg leuk voor in een meisjeskamer! Verder is het zo dat u bij het aankopen van een stapelbed ook nog kunt rekenen op de volgende, extra voordelen:

 

  1. Creëer op eenvoudige wijze meerdere slaapplaatsen op een beperkte oppervlakte;
  2. Kinderen vinden het werkelijk fantastisch om op het bovenste bed te kunnen slapen;

 

Bij het inrichten van een kinder- of tienerkamer spreekt het voor zich dat u bij voorkeur niet zult willen dat de kamer erg druk oogt en daardoor ook helemaal niet praktisch is in gebruik. Wilt u er toch voor kunnen zorgen dat uw kind vriendjes of vriendinnetjes kan uitnodigen om te blijven slapen? In dat geval kan een stapelbed zomaar de perfecte oplossing betekenen!

             Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Dat er aan een stapelbed heel wat interessante voordelen zijn verbonden mag inmiddels duidelijk zijn. Veel ouders stellen zich evenwel ook de vraag hoe het staat met mogelijke nadelen. In het bijzonder de veiligheid van een stapelbed staat wel eens ter discussie. Eigenlijk is dit nergens voor nodig. Het klopt inderdaad dat slapen in het bovenste bed een bepaald veiligheidsrisico met zich meebrengt, maar dat risico kan in de praktijk eigenlijk uitstekend in de kiem worden gesmoord. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te zorgen dat het bed is voorzien van een goede omheining. In het merendeel van de gevallen is dat standaard reeds zo, maar toch niet altijd. Dit is dan ook een belangrijk aandachtspunt.

 

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat de enige manier om uit het bovenste bed van een stapelbed te komen gebruikmaken is van het trapje dat is voorzien. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, ware het niet dat dit vooral voor kleine kinderen wel eens lastig kan zijn. In het bijzonder wanneer ze bijvoorbeeld ‘s nachts dringend naar het toilet moeten kan een stapelbed dus wel even lastig zijn. Is dit een nadeel dat volgens u te overzien valt en slaagt u erin om de veiligheid van uw kindje met het stapelbed te waarborgen? Dan is er eigenlijk geen enkele reden meer om niet te kiezen voor het aankopen van een stapelbed!