Adikit
Image default
Home and Garden

Een wijnklimaatkast in huis halen – alle voordelen op een rijtje

Een glaasje wijn drinken, is voor velen een moment waarop ze heerlijk kunnen genieten. Echte wijnliefhebbers hebben altijd wel enkele flessen in huis. Alleen weet een echte liefhebber dan ook dat je wijn op de juiste manier moet bewaren. 

Rode wijn, maar zeker ook witte wijn moet op een bepaalde temperatuur worden bewaard om ervoor te zorgen dat zowel de smaak, als de kleur behouden blijft. Wanneer je graag wat exclusievere wijnen bewaart, dan is een wijnkoelkast onmisbaar.

Waarom je absoluut een wijnklimaatkast in huis wilt halen

In de films wordt het leven vaak nogal eenvoudig voorgesteld. De rijkere klasse bewaart zijn wijn in een enorme wijnkelder. In het echte leven is het echter niet zo eenvoudig, want een wijnkelder is niet zomaar een gewone kelder. Door jouw wijn in een hoekje in de kelder te leggen, zal hij niet beter worden bewaard dan mocht je hem gewoon in de kast laten staan. 

Een wijnklimaatkast doet alles wat een goede wijnkelder ook zou moeten doen. Het eerste grote voordeel van een wijnkast, is dat alles gebeurt in gecontroleerde omstandigheden. Je kunt makkelijk aflezen hoe het met de temperatuur en de luchtvochtigheid in de koelkast zit. Dat brengt ons ook meteen bij het tweede puntje: je kunt zelf alle instellingen optimaliseren. Hoewel je in een wijnkelder wel kunt proberen om een bepaalde temperatuur te bereiken, is het toch niet eenvoudig om die temperatuur constant te houden. In een wijnkast lukt dat wel, want je kunt hem eenvoudig zelf instellen.

Tevens beschikt een wijnkoelkast over een glazen deur, die voorzien is van UV werende filters. Op die manier kan je de wijnflessen altijd zien liggen, maar voorkom je dat de kleur of smaak verandert door UV-licht. Daarbij komt ook nog eens, dat in een wijnkast koolstoffilters verwerkt zitten, zodat er geen vieze geurtjes kunnen ontstaan.

In de hele wereld wordt er alcohol geconsumeerd, maar nergens is de kwaliteit van de wijn belangrijker dan bij ons in West-Europa. Net daarom is het zoveel beter om jouw flessen wijn te bewaren in de beste omstandigheden.

https://www.elektropinion.be/beste-wijnklimaatkast/