Adikit
Image default
Offers

Gevoelige honden: waar moet u op letten?

Het hebben van een gevoelige hond kan erg lastig zijn. Niet alleen voor u, maar ook zeker voor uw hond. Voor ieder dier is het echter normaal dat zij fysieke of mentale problemen krijgen, hoe spijtig dit ook is. Er zijn veel indicatoren waaraan u kunt zien dat uw hond veel last heeft van het maag- en darmstelsel. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer uw hond veel gras, mest of poep eet, altijd sleetje rijdt, veel boert of vieze winden laat. Het is van belang dat u hier als baasje alert op bent en kunt ingrijpen wanneer nodig. Als er dan iets aan de hand is, bent u er op tijd bij. Maar wat moet u doen wanneer u merkt dat uw hond ergens last van heeft? En waar kunnen gevoelige honden zoal last van hebben? In deze blog gaan wij in op een paar belangrijke aspecten voor gevoelige honden.

 

Problemen in de maag van de gevoelige honden

Wanneer u hond vaak gras of ontlasting eet, veel sleetje rijdt of vieze winden laat, is de kans groot dat uw hond veel last heeft van maagproblemen. Wat betreft maagproblemen kan het moeilijk zijn om hier een oorzaak aan te hangen, dit kan namelijk erg variëren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw hond iets verkeerds heeft gegeten, maar ook kan het zo zijn dat de maag van gevoelige honden niet tegen variërend en onvoorspelbaar voedsel kan. Bij maagproblemen speelt vaak de voeding een grote rol. Het is lastig om te zeggen tegen welke voedingsstoffen een hond niet goed kan, maar gelukkig is dit wel door een dierenarts te onderzoeken. 

 

Slechte ontlasting bij uw hond

Heeft uw hond slechte ontlasting? Dan kan dit duiden op gevoelige darmen. Andere symptomen zijn een rommelige buik of overmatig scheten laten. Dit kan wijzen op een verstoorde darmflora. Een uit balans geraakt darmflora betekent ongezonde darmen en dat heeft een vervelende invloed op de gezondheid van gevoelige honden. Door middel van de juiste voeding brengt u de darmflora en maag weer in balans. Bij Bellfor kunt u hier speciale voedingspakketten aanschaffen. Bekijk hun website voor meer informatie of neem contact op met uw dierenarts.

 

https://nl.bellfor.info/