Adikit
Home and Garden

Heb jij nieuwe binnendeuren nodig?

Ben jij op zoek naar een nieuwe binnendeuren? Dan moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Het belangrijkste is waarschijnlijk het budget en of je een nieuwe of gebruikte deur wilt. Ook moet je kiezen tussen verschillende types deuren die het meest geschikt zijn voor jouw kamer. Zo zijn er massieve deuren, houten schilderdeuren, glasdeuren en binnendeuren met glas.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe de deur draait en op welke manier de deur in het kozijn hangt. Lees voordat je een nieuwe binnendeur aanschaft de weetjes door die handig zijn te weten bij het aanschaffen van een deur.

Standaard deuren en deuren met afwijkende maten

Uiteraard is het van belang om nauwkeurig op te meten hoe groot de binnendeur is die jij nodig hebt. Heeft jouw deur een standaard maat? Dan zal je makkelijk slagen in één van de vele grote bouwmarkten die Nederland rijk is. Ben je echter op zoek naar een deur met een afwijkende maat? Dan kun je beter zoeken bij een speciaalzaak die deuren in verschillende maten verkoopt.

Ook kun je een deur op maat laten maken bij een timmerman of een houtwerkspecialist. Je betaalt meer, maar het materiaal is mooier en kwalitatief beter dan wat je in de bouwmarkt koopt.

Links- of rechtsdraaiend

Ook is het belangrijk om te weten welke kant jouw deur opdraait. Een deur waarvan de scharnieren naar jou toe zijn bevestigd draait zich altijd naar jou toe open. Zie je de scharnieren op deze manier aan de linkerkant zitten? Dan noemt men dit een linksdraaiende deur.

Kijk jij naar de deur en de scharnieren zijn rechts van jou bevestigd dan is dat een rechtsdraaiende deur. Bepaal ook of je een stompe of een opdekdeur nodig hebt.Een opdekdeur is een deur die met een profiel op het kozijn valt. Een stompe deur valt geheel in het kozijn.