Adikit
Beauty and Personal Care

Huis en tuin middeltjes die niet goed werken

Op het internet kun je een heleboel manieren vinden, waardoor je op een goedkope manier aan cremepjes of andere middeltjes kan komen voor je gezicht. Toch zijn deze middeltjes niet altijd goed voor je gezicht en huid.

De middeltjes bevatten vaak stoffen die niet goed reageren met je huid. Soms is het dus toch verstandiger om die dure pot met nachtcreme te kopen bij een gespecialiseerde cosmetica webshop in plaats van een goedkope olie van de supermarkt.

Kokosolie als moisturizer

Kokosolie kan voor veel dingen doen zijn, maar voor je huid helaas niet. Kokosolie is van zichzelf erg vettig, waardoor je poriën verstopt kunnen raken. Verstopte poriën kunnen echter weer leiden tot mee-eters en kleine puistjes.

Ook daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten.

Waar kokosolie wel goed voor is, is voor je haar. Bepaalde stoffen in de kokosolie hebben namelijk een positieve invloed op je haarstructuur. Blijf de kokosolie dus vooral gebruiken voor het koken en voor je glanzende lokken.

Huidcellen verbranden met citroen

Dode huidcellen verbranden met citroen klinkt waarschijnlijk al als een vreselijk idee, maar toch zijn er veel mensen die het proberen. En niet met veel goede resultaten helaas.

Als je een druppeltje citroen op je tong proeft, heb je soms al het gevoel dat het een beetje brandt. Laat staan wat voor effect het op je huid kan hebben. De zure sappen zijn dan ook veel te heftig voor je huid.

Gebruik dus gewoon een goede scrub, die je eventueel zelf kunt maken, in plaats van een citroen.

https://www.prettyme.be