Adikit
Travel

Puur genieten van de Veluwe in een tiny house

Tiny houses zijn in een paar jaar tijd uitgegroeid van iets voor een klein groepje idealisten naar een groter concept. Steeds meer mensen nemen afstand van een levensstijl waarin bezit vergaren een belangrijke rol speelt en kiezen in plaats daarvan voor een leven waarin eenvoud centraal staat. Inderdaad blijkt dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt.

De tiny house movement streeft naar kleine huisjes, die optimaal zijn ingericht waardoor je op een paar vierkante meter kunt wonen. In steeds meer gemeentes worden kavels aangeboden voor tiny houses. Maar niet iedereen ziet het zitten om in een tiny house te wonen. Net zoals de één graag in een appartement woont en de ander in een vrijstaand huis, is ook een tiny house niet voor iedereen. Want soms is het gewoon lekker om een uitgebreid ligbad te nemen, of een uitgebreide maaltijd te koken in een grote keuken.

Toch kun je ook van tiny houses genieten als je gehecht bent aan je eigen huis. Tiny houses zijn namelijk ook erg populair geworden als vakantie-accommodatie.

Bijvoorbeeld op de Veluwe. Hier kom je, midden in de natuur, helemaal tot rust. Op Droompark De Zanding vindt je een rustiek huisje dat doet denken aan een blokhut uit het Wilde Westen. Hoe klein het rustieke huisje ook is, het is ruimer dan je zou denken. Alles wat je nodig hebt is voorhanden. Een fijne keuken, douche en een gezellige zithoek (bij de houtkachel) en voldoende slaapplaatsen voor vier personen. Bovendien kun je gebruik maken van de faciliteiten van het park.

Op www.glampings.nl staat dit huisje, samen met de rest van het aanbod aan tiny houses op de Veluwe en in Nederland. Kom eens langs en laat je inspireren voor een vakantie of een weekendje weg.

https://glampings.nl/tiny-houses/tiny-houses-nederland/tiny-houses-veluwe