Adikit
Internet

Verhuizen van domein

Hoe zit het eigenlijk met je domeinregistratie als je wilt verhuizen naar een andere host? Dit komt in flink wat gevallen voor, dus het is belangrijk om te weten hoe je hier eigenlijk mee om moet gaan.

Wanneer een domein geregistreerd is door de host waar je bij begon, zal deze immers moeten worden overgedragen.

Door op de volgende zaken te letten kan dit heel gemakkelijk en zonder verdere problemen worden gedaan. Dit is dus erg makkelijk te verzorgen als je het slim aanpakt.

De nieuwe hostingpartner

In de meeste gevallen is het slim om de verhuizing te laten verzorgen door de nieuwe hostingpartner van je hostingpakket. Hoewel het niet geheel hetzelfde is als domeinnaamregistratie bij een nieuw domein, zullen er door de nieuwe hostingpartner wel een aantal zaken geregeld moeten worden die hierop lijken.

Zo kan de server worden klaargemaakt om de nieuwe websites, die dus eigenlijk niet helemaal nieuw zijn, te kunnen hosten. Dit kan zowel voor een enkele website als voor een hele bundel die bij elkaar hoort worden gedaan.

Direct geregeld

Een belangrijk punt van aandacht als het gaat om het verhuizen van domeinnamen is dat dit over het algemeen nauwelijks tijd hoeft te kosten.

Wanneer dit wordt gedaan is het vaak zo dat de website in real time van de ouder host naar de nieuwe wordt overgezet. In dat geval is het fijn om te weten dat er dus geen verlies hoeft te zijn.

Dit is vooral voor websites die zakelijk worden gebruikt natuurlijk heel erg belangrijk. Dit is een plus punt te noemen.